Podstanarske muke su velike. Ovi primeri pokazuju baš to – podstanarski život ume da bude pomalo jeziv, ako nemate sreću da stanodavci budu korektni.

Sponsored links:

„Ulazio mi je u stan kad sam bio vani“

– Pristao sam da živim na sedmom spratu, bez lifta, zbog povoljnije cene. Ali stanodavac, koji je imao još jedan stan u koji je povremeno dolazio, na istom spratu, svaki dan me je zvao da mu nosim neke teške stvari do gore. Ponašao se kao da je to moja obaveza, priča nam Bane M.

Iako mu je to smetalo, nije hteo da menja stan sve do jednog dana.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Pozvao me je, i ja sam slagao da nisam na stanu, jer mi se nije fizikalisalo. Prošlo je desetak minuta, čuo sam ključ u bravi. Pokušavao je da uđe. Ali nije mogao da otključa jer je i moj ključ bio u bravi. Ne želim ni da znam šta je hteo, verovatno da proveri da li je sve u redu, ali sam se ubrzo odselio, kaže naš sagovornik.

– Ko zna koliko puta je bio u stanu kad nisam tamo.

Vesela stanodavka

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Boris J. je jezivu stanodavku „upoznao“ samo preko telefona.

– Kaže mi „Vas dvojica možete da dođete da pogledate stan, a vaša drugarica ne, ne primam žene, prepričava nam svoj razgovor sa jednom starijom gospođom.

– Pitam za cenu, kaže „Sve ćemo se dogovoriti ako se pokažete, ako ste solidni“.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Objašnjava da je tada tek došao u Beograd, pa nije znao na šta se odnosi ova opaska.

– Kada su mi objasnili da ima gospođa koje izdaju stanove sa skrivenim namerama, odlučio sam da je više i ne zovem. Celo popodne mi je slala poruke „Sama sam, hoćete li doći?“ , a cimala me je danima posle.

No, ima i onih koji su vrlo jasni i konkretni po ovom pitanju.

“Dajem besplatno deluks stan u centru Beograda studentkinji (može sa cimerkom) za povremena intimna druženja, moguća je i finansijska pomoć“, stoji u jednom oglasu.

„Budile me svađe, i pasulj!“

A kad iznajmite sobu u nečijem stanu, tek tada ume da nastane horor.

– Iznajmio sam sobu koja je imala svoje kupatilo, svoj ulaz, sve je delovalo savršeno. Od gazdarice su me delila vrata, zaključana naravno, i postavljen frižider ispred njih. Kao da sam imao svoj stančić. Ali onda je krenuo pakao. Žena je ustajala u 4,5 da kuva, zbog jeftine struje. Pogađate, kuhinja je bila tik uz moju sobu. Onda bi joj se pridružio i sin, oko 6,7. Svađe, lupanje posuđem, dogovori oko pijace – sve sam to slušao ranim jutrima nekoliko meseci, dok nisam konačno odlučio da pobegnem odatle, kaže nam S.P. koji je par meseci živeo u zgradi blizu Vukovog spomenika.

– Ne znate šta je gore da vas probudi u 5 ujutru, miris pasulja koji se kuva, ili prepirka oko para, nisu imali nimalo obzira. Bilo je dreke, lupnjave, svega, mislim da su se i tukli, kaže S.P.

Ćelija

Jelena V. je ostala bez teksta kada joj je nesuđena stanodavka otvorila vrata suterenskog stana.

– Krevet je zapravo bio dušek na nekoj izdignutoj betonskoj ploči, ispod kog je bio pisaći sto. Gledala sam ženu u neverici, dok mi je pričala da je stan idealan za studente.

– Uvredila se kada sam rekla da je stan malo mračniji.

I NA KRAJU…

Kad se desi da stanodavac bude nefer ili neprijatan, može da doživi osvetu, kao na ovom snimku. Naime, mladiću nije vraćen depozit, pa je odlučio da malo poruši po stanu. U ovom videu uživaće svi kojima su stanodavci bili kao u ovom tekstu.