Medvedi Uroš i Miša su otac i sin, međutim, ne provode mnogo vremena zajedno, pa je Ovari dao pojašnjenje za ovakvo ponašanje

Sponsored links:

Medvedi iz Beogradskog zoološkog vrta “predvideli” su kakav nas ostatak zime čeka i da li se zima produžava ili je vreme za toplije dane.

Kako se veruje, ponašanje životinja nam to može pokazati.

Naime, Medvedi Uroš i Miša su izašli pre nekih pola sata, završena je hibernacija što znači da stiže toplije vreme.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Biolog zaposlen u Beo zoo vrtu Kristijan Ovari izjavio je za Kurir da su ove godine medvedi složili s našim meteorolozima i potvrdili prognozu da će biti toplije vreme.

-Treba reći da medvedi u zoološkom vrtu ne spavaju pravi zimski san, pa u ovo doba izlaze kako bi jeli. Pitanje je da li se posle doručka vratiti u brloge ili se neće uplašiti senke. Koliko vidim, dobro su raspoloženi i ostaće napolju – rekao je Ovari.

O njihovim prognozama Ovari kaže da, koliko je njemu poznato, nisu omanuli, ali da je izazov kako će pogađati ubuduće zbog klimatskih promena.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Dosad nas nisu izneverili, ne znam da li imaju dil s meteorolozima. Menja se klima, ali za sada nisu omanuli – dodao je Ovari.

Medvedi Uroš i Miša su otac i sin, međutim, ne provode mnogo vremena zajedno, pa je Ovari dao pojašnjenje za ovakvo ponašanje.

– Medvedi su vrlo samački raspoložene životinje, mužjak i ženka se sreću samo tokom parenja. Majka medvedica je veoma brižan roditelj, brani svoje mečiće, ali ih najuri kad napune dve godine. Oni još par meseci prate svoju majku, ali ona je nepokolebljiva, pa na kraju odustanu.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

izvor: (kurir.rs/espreso.co.rs)