Pitaj svoju majku šta ona voli u ovom životu, sve pitaj gde je njihova ljubav – otkriće se neki duboki odgovori

Sponsored links:

Kralj Solomon je prema Bibliji bio treći kralj Izraela. Njegovo ime u prevodu znači dete mira ili mirotvorac, a hrišćanstvo ga slavi prvenstveno zbog njegove velike mudrosti.

Pročitajte šta je Solomon govorio o ljubavi kao svrsi života i jedinom načinu da se doživi sreća.

„Ono što je važno jeste da posežeš ka drugim ljudima, a ne da se izoluješ. Mi ponekad osećamo da u izolaciji pronalazimo sebe. Ali, to nije tako. Mi pronalazimo sebe u interakciji sa drugima. To i jeste razlog zašto se ne nalazimo na pustom ostrvu.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Mi smo ovde da bismo uključili druge živote u svoj život. Da bismo ih pozvali unutra. Lekcije koje treba da se nauče su u toj interakciji.

Možda ne postoje reči kojima se to može izraziti, ali tvoja ljubav prema životu se može preneti. Tvoja ljubav prema životima koji su oko tebe. To je ono što nose ljudi, ta njihova sposobnost da vole. Kad ljudi izgube tu sposobnost, oni propadaju i izumiru iznutra. Usredsredi se na tu ljubav.

Kad si usmeren ka postizanju rezultata, stvari se ne pojavljuju istog trenutka za tebe. Znaj da se tamo gde se u tvom životu nalazi ljubav, nalaze i odgovori, oni su tu u toj tvojoj sposobnosti da zaključiš gde je ljubav u tvom životu. To je staza. Sve ostalo će doći na svoje mesto.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Tako, recimo, veze koje imaš sa članovima porodice su najvažnije veze u koje imaš u ovoj ravni. One ne samo da stvaraju tvoj život, već i tvoju nameru u ovom prisustvu o kom govorimo kao o životu. One ti daju misiju – okolnosti u kojima si gost, koju si sam izabrao.

Te veze koje nas spajaju su od suštinske važnosti i neočekivane nagrade dolaze od njihovog ispunjenja. Ti dolaziš ovde da bi bio deo njihovog života. Ti si njih izabrao.

Ti si emotivno spojen sa njima. Ti imaš mnogo toga da naučiš od njih. Oni neće biti ovde još dugo. A nećemo ni mi.. Ti… Oni. Ti moraš da pokušaš da izvučeš iz njih njihovo iskustvo o ljubavi.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Pitaj ih za ljubavi koje imaju u svom životu. Naučićeš mnogo. Ne moraju to da budu ljudi, već pitaj šta vole u prirodi. Pitaj svoju majku šta ona voli u ovom životu. Sve ih pitaj gde je njihova ljubav. Otkriće se neki duboki odgovori.

Kad deliš tu veličinu, ti se razvijaš i ideš na višu ravan. Mi provodimo toliko mnogo vremena govoreći o onome što mrzimo. To je detinjasto. Vrata se otvaraju u ljubavi i porodici.

Isto tako sa svojim bakama i dekama. Pitaj njih šta su voleli u svom životu. Šta i dalje vole. To možda zvuči otrcano, ali nije. Budi otvoren sa njima i reci im šta ti voliš. Tako ćeš sve da promeniš. Dopusti im da vide ko si“.

(Odlomak iz knjige „Solomon govori“)