Ono što je zaintrigiralo mnoge jeste to što se neko usudio da puca na Arkana u hotelu u kojem se on osećao kao domaćin, pred velikim brojem očevidaca…

Sponsored links:

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara 2000. godine. Arkanova likvidacija i dan danas predstavlja pravu misteriju, koja i dalje nije dobila svoj završetak.

Tog dana, Ražnatović je u hotel Interkontinental došao sa suprugom Cecom, njenom sestrom Lidijom Veličković i telohraniteljem Zvonkom Mateovićem. U holu hotela bila je neviđena gužva, a Arkan je sedeo u separeu nedaleko od recepcije.

Oko 17 časova ispred hotela stala su dva automobila. Iz „opela kalibre“ izašli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Iz drugog vozila, golfa, izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić.

Gagi, Miki i Gavrić, ušli su hotel sa namerom da izvrše ubistvo. Pegla je ostao na parkingu i čekao.

Arkan je sa društvom sedeo u holu, dok su Ceca i Lidija obilazile butike, ne sluteći šta će se desiti za samo nekoliko minuta. Malo posle 17 sati, Arkanu su prišli Miki i Gagi. Oni su se rukovali sa Arkanom, izljubili sa Mandićem koji je sedeo sa Željkom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Gavrić je nakon toga seo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu.Posle samo nekoliko minuta, ustao je od stola, a ispod kaputa izvadio pištolj „CZ 99“. Tri metka ispalio je u Arkana, od kojih ga je jedan pogodio u levo oko.

Kada je video šta se događa, Mandić skače i pokušava da zaštiti Arkana, odnosno nasrće na ubicu i njegov revolver. Medutim, ubica uspeva da iz neposredne blizine ispali vise hitaca koji Mandića pogađaju u telo i zbog čega ovaj ostaje mrtav na mestu.

U Interkontinentalu nastao je opšti haos. Padale su čaure, čaše, šolje i flaše, a preplašeni gosti su legli na pod sklanjajući se od rafalne paljbe. Ubrzo je na lice mesta stigla policija, ali ne i hitne pomoći. Samo nekoiliko minuta nakon pucanjeve jake policijske snage preplavile su Interkontinetal.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Ceca i Lidija izbezumljene stravičnim prizorom, vukle su Arkana do ulaza hotela i molile za pomoć. Ceca je zatim pokušala da nagovori jednog policajca da službenim vozilom odveze Arkana do bolnice, ali on ju je odbio jer nije imao dopuštenje od nadređenog da to učini. Na kraju, Arkan je BMW-om prebačen u Uregentni centar, gde je u 17:30 časova podlegao povredama i zvanično proglašen mrtvim.

Ceca je tada izjavila da je pritrčala separeu i ugledala zgrušanu krv na Željkovom levom oku koje je bilo zatvoreno. Zubi su mu bili izbijeni, a kada ga je protresla, počeo je da kašlje i izbacuje krv iz usta. Ona je dodala da je Manda sedeo pognut i krvario je iz oka i usta, a Garić je ležao pored separea i držeći se za stomak jecao: „Joj, joj“.

Ona je u jednom trenutku čula Zvonka Mateovića kako viče: „Spusti pištolj!“
Kada se okrenula videla je mladića u žuto-teget jakni, kako diže pištolj sa poda – svedočila je Svetlana Ceca Ražnatović tokom procesa za ubistvo njenog supruga Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića Mande i Dragana Gavrića.

Arkanov život bio je protkan kontroverzama. Jedni su ga smatrali herojem, a drugi kriminalcem. Motiv ubistva do danas u potpunosti nije razjašnjen, a dodatne probleme u istrazi izazvalo je to što kamere nisu radile u trenutku ubistva, te snimak celog događaja ne postoji, a inače je ceo taj hol prekriven kamerama.

Ono što je zaintrigiralo mnoge jeste to što se neko usudio da puca na Arkana u hotelu u kojem se on osećao kao domaćin, pred velikim brojem očevidaca. Nedavno je na internetu osvanuo i snimak koji pruža uvid u neke detalje ovog ubistva koje do sad nismo imali priliku da vidimo.

POGLEDAJTE VIDEO:

(Izvor:Espreso.rs)