Svi znamo da su sveci radili stvari koje su neobjašnjive i za naučnike u 2019. godini. Zato vam želimo preneti nekad od čuda Sv.Petke koja verovatno nikad neće biti objašnjena, barem ne od strane nauke.

Sponsored links:

Jednom davno, prolaznici su ispred beogradske kapelice posvećene Sv.Petki uvideli oficira JNA i visokog pozicionera u Partiji. On se na kolenima molio Sv.Petci iako mu je to bila zabranjeno s obzirom na njegov položaj u vojsci i partiji.

On je ispričao kako mu je ta kapelica spasila život u Drugom svetskom ratu. Naime, njega je gonila Nemačka patrola zajedno sa policijskim psima. On se uspio sakriti u kapelicu, ali s obzirom da kapelica nije imala vrata, on se plašio da će psi uleteti unutra i živog ga rastrgati prije nego što patrola dođe.

Međutim, psi se dotrčali do praga i nisu išli dalje. Skakali su, režali ali u crkvu nisu ulazili.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Nedugo zatim, stiglu su i Nemci. Kada su Nemci ušli na vrata sa pištoljem i svetiljkom ispred njega se pojavila žena u crnini, koja je raširila svoj plašt da zakloni našeg oficira. Policajac je ušao unutra, mahao baterijom ali ga nije mogao pronaći. Tako ga je Sv. Petka spasili.

Tek kasnije je on saznao da se sakrio u kapelici posvećenoj Svetoj Petki. Videvši ikone, primetio sam da je ona bila obučena u crne haljine i tako sam je prepoznao i setio se čuda u kapelici.

Druga priča nam stiže iz Kraljeva.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Jedna žena je izašla na put da bi svom mužu, koji se vraćao kući autobusom mahnula i time mu dala znak da se posle izlaska na stanici odmah vrati kući i da ne ne bi zastao negde u selu. Međutim, pre nego što je autobus naišao nju je udario kombi i odbacio je u stranu gde je ona ostala da leži u nesvesti.

Tek se u bolnici osvestila. Nakon što su medicinske sestre napustile prostoriju, desno od sebe je primetila ženu u crnom koja joj je rekla:

„Trebalo je dete da ti strada, ali ti si ga zamenila. Nemoj da tužiš vozača koji je je pregazio. Kad ozdraviš, idi u crkvu Svete Petke i upali sveću… Zašto si radila na petak? I zašto uopšte radiš nedeljom?“

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Kada je zaspala, žena je sanjala unutrašnjost crkve Svete Petka. Čim je izašla iz bolnice otišla je u crkvu i ispričala to starešini.

Još jedna zanimljiva priča tiče se jedne mlade devojke koja je bolovala od leukemije.

Nakon kratkog lečenje, lekari su rekli da ne mogu više ništa da urade. Njeni roditelji, u žalosti su se gotovo pomirili sa smrti ćerke koja je joj živa, međutim njihova vera je i u tom trenutku bila jaka te su oni zajedno sa kćerkom otišli da se mole nad moštima Svete Petke.

Nakon samo dva meseca, devojka se potpuno oporavila i pobedila ovu strašnu bolest.

Ovo su samo neke od priča koja dokazuju veliku moć Svete Petke.

(365beograd.com)