Milo Đukanović, koji danas završava svoj mandat na mestu predsednika Crne Gore, poručio je na godišnjoj konferenciji za medije da se ne povlači iz politike.

Sponsored links:

Đukanović je prema navodima RTCG naglasio da to što se povukao sa mesta predsednika Demokratske partije socijalista ne znači i da će promeniti partijski dres.

– Nemam nameru da menjam partijski dres. Ja sam ubeđeni pripadnik politike evropskog razvoja Crne Gore i u svakoj prilici i svojstvu nastaviću da podržavam tu politiku i partiju u kojoj sam bio na čelu, a za koju verujem da je i danas strateški oslonac razvoja Crne Gore – rekao je Milo Đukanović.

Nema nameru, kako kaže, da se povuče iz političkog života.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Od čega da se povučem? Od onoga čemu sam posvetio svoj život? Ja sam svoj život posvetio ekonomskom i evropskom razvoju. Ne morate da budete predsednik da biste bili politički angažovani – rekao je Đukanović i dodao da nema nameru da se seli iz Crne Gore.

Zakon o predsedniku mu inače omogućava da u narednih pet godina uživa status „ranijeg predsjednika“ i prema njegovim rečima koristiće tu ulogu.

Nekadašnji predsednik Crne Gore Milo Đukanović, podsetimo, danas je završio mandat na najvišoj državnoj poziciji, a sutra formalnu dužnost predsednika Crne Gore preuzima Jakov Milatović.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Lider „Prave Crne Gore“ Marko Miličić objavio je na društvenim mrežama fotografiju na kojoj se vide dvojica muškaraca koji veliki portret Mila Đukanovića ubacuju u gepek automobila.

– Pa pa – napisao je Milačić ispod fotografije.

Za sada nije poznato gde i kad je tačno fotografija nastala, međutim, objava je izazvala veliki broj reakcija na društvenim mrežama.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Izniješe ga na kant – našalio se jedan korisnik.

– Naljepša majska zora – nadovezao se drugi korisnik.

– Vratiće se Milo opet – ubeđen je treći korisnik.

(Kurir)