Srpski avioni su, navodno 1999. godine za vreme vazdušnih napada NATO-a na Jugoslaviju napali vojne baze Severnoatlanske alijanse u Tuzli i Tirani i razorili ih.

Sponsored links:

Navršava se 18 godina agresije NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ) koja je trajala 11 nedelja i tokom koje je, prema procenama iz različitih izvora, poginulo između 1.200 i 4.000 ljudi. Međutim, jedan navodni događaj i dalje ostaje mit. Da li su piloti tadašnje Vojske Jugoslavije napadali NATO baze, pre svega u Tuzli (BiH) i Tirani (Albanija)?

Najveća legenda tokom bombardovanja SRJ 1999. godine, a za koje su čuli svi Srbi, su one vezane za napade tadašnje Vojske Jugoslavije na aerodrome u Tuzli i Tirani gde su bile stacionirane NATO snage. Međutim ove navode niko nikada nije potvrdio i ostaće, najverovatnije večita misterija.

Vojni analitičari Miroslav Lazanski i Aleksandar Radić kažu da nemaju nikakvu potvrdu da je zaista do ovog napada i došlo i tvrde da je to samo još jedan od mitova koje su napravili srpski mediji.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Dok s druge strane mnogi analitičari, među kojima i Zvonimir Trajković tvrde da se ovaj napad zaista dogodio i iznose detalje ovog udara srpske vojske na snage NATO pakta!

POGLEDAJTE VIDEO: