Saša Broz, unuka nekadašnjeg doživotnog predsednika bivše zajedničke države SFRJ Josip Broza Tita, poručila je da kada bi njen deda, da je živ, video sve ovo što se dešava u vezi sa preimenovanjem trga u Zagrebu koji nosi njegovo ime, sam bi uklonio ploču.

Sponsored links:

Saša Broz je na svojoj stranici na Fejsbuku građanima poručila da se izvinjava zbog, kako je navela, medijskog terora koji svi zajedno trpe radi najvažnije sporedne stvari na svetu — a nije fudbal. Nakon što je popustio pritisku desnice, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će na prvoj sednici Gradske skupštine predložiti da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske.

Njegova najava uzburkala je hrvatsku političku scenu, a na novonastalu situaciju reagovala je i unuka Josipa Broza Tita, Saša Broz. Ona je navela da joj je izuzetno žao što se hrvatska metropola bavi ovakvim stvarima, a zanemaruje kvalitet života svojih građana „Prvo, dragi prijatelji, želim svima da se izvinim jer se oni koje smo birali ne bave VAMA/NAMA nego čovekom koji je mrtav 37 godina.

Iskreno mi je žao što je očito kvalitet života u metropoli manje bitan od imena jednog trga. Volela bih vas utešiti i reći ’ajd, fala bogu skinuli ga‘ i ta će tema biti stavljena ad akta… Izvinjavam se ponovo jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš napraviti zabranama, seljakanjem kipića i trgića jer vidi vraga i žutog i crnog i crvenog i zelenog…“, navela je. Brozova unuka je istakla da ljudi znaju kako se taj trg zove i zašto.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„Oni nostalgični mogu put pod noge pa prošetati po nekom od bratskih trgova i ulica u susedstvu ili otići dalje do Kipra, još dalje do Moskve ili puno dalje do Indije. Tito je otišao u istoriju?! Ouuuu jeeeeah, odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od kipića i trgića“, navela je takođe. Uverava da je njen deda živ i da vidi „Rvacku“ danas sâm bi, kaže, skinuo ploču sa svojim imenom sa trga i to — odavno.

„Na kraju izvinjavam se i radi neviđenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo radi najvažnije sporedne stvari na svetu — a nije fudbal. A sad … ajmo da radimo!!!!“, napisala je Saša Broz na svom profilu na Fejsbuku.

(Izvor: Sputniknews.com)

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU