Radila je po 20 sati dnevno za bogatu porodicu iz Kaira. Često su je tukli i vređali. Nikada nije pokušala da pobegne jer su je zastrašivali da tako nikada neće videti svoju porodicu.

Sponsored links:

Egipćanka Šjima Hol imala je samo osam godina kada su je njeni roditelji, 1998. godine prodali kao robinju, prenosi telegraf.rs

Od tog dana, sledeće četiri godine radila je po 20 sati dnevno za porodicu čiji su je članovi konstantno tukli, vređali i držali u podrumu. Sve je počelo kada je njena starija sestra optužena da je nešto ukrala iz kuće svojih bogatih poslodavaca u Kairu, gde je radila kao služavka. Oni su obećali da ih neće tužiti ako umesto sestre mala Šjima dođe da radi kod njih.

Šijma je morala da radi kao služavka, ali i da čuva decu koja su bila tek nešto mlađa od nje. Oni su je tukli i nazivali “glupom robinjom”. Često je zvala majku moleći je da se vrati kući, ali to nije pomoglo.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Kada je imala samo 10 godina, porodica u kojoj je radila preselila se u Kaliforniju. Tada je morala da radi sve kućne poslove, jer nije bilo dovoljo slugu, a jela je jednom dnevno.

Spavala je u podrumu, na starom dušeku. Šijma je spasena tek 2002. godine, kada je neko od komšija anonimno obavestio socijalnu službu. Nikada nije pokušavala da pobegne jer su je zastrašivali i pretili da nikada neće videti svoju porodicu.

Ona sada ima 24 godine, a o svom iskustvu i godinama koje je provela u ropstvu, napisala je knjigu “Sakrivena devojčica”.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Htela bih da ljudi znaju da se ovakve stvari i dalje događaju. Ropstvo se ne nalazi u knjigama iz istorije, već odmah pored vas – rekla je Šijma magazinu “Pipl”.