Zaposleni u prodavnicama slavnih modnih brendova, progovorili su o stvarima koje se zaista dešavaju u preskupim radnjama.

Sponsored links:

Iako mnogi radu u trgovini ne smatraju glamuroznim, kada ste zaposleni u radnji gde se prodaje samo roba najpoznatijih svetskih brendova vaš posao je prema rečima zaposlenih u tim radnjama izgleda drugačije.

Klijenti koji dolaze u te radnje žive na “visokoj nozi“ i veoma su bogati, a često i slavni pa se prodaje ne svodi na stajanje sa strane i tapkanje dogom dok se potencijalni kupac ne odluči za jedan komad garderobe.

Visoka moda ima i visoke standarde, ali i svoju mračnu stranu, a evo šta su zaposleni otkrili o tim mestima.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„U jednoj radnji u kojoj sam radila bilo je predobrih komada odeće, a mušterije koje su dolazile tu da kupuju bile su iz različitog društvenog staleža. Osim dugog radnog vremena i neplaćenih prekovremenih, bila je dobra atmosfera zbog ljudi koji su tu radili. Šef je uvek imao nešto da prigovori i ciljevi su bili previsoki. Popust za skupe komade odeće kao radnici nikada nismo dobijali, tako da smo mogli samo da „parimo oči“, rekla je jedna radnica za Independent.

U jednoj drugoj radnji skupe garderobe, radnica je opisala da je morala da stoji po ceo dan, a da joj je pravi pakao bio kad u radnju ušetaju razmažena deca bogataša.

„Morala sam da stojim po ceo dan. Nisam imala ni pauzu, ali sam s vremena na vreme odmarala noge u podrumu gde nam se nalazio magacin. Ipak, ništa od toga mi ne bi palo teško da nije bilo te rauzmažene dečurlije. Oni su se prema radnicima ophodili najgore. To je bilo pravo maltretiranje…“, ispričala je ona.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU