Da li je reakcija javnosti na mestu?

Sponsored links:

Firma Rimac Automobili ovih dana je na udaru javnosti. Najavljuju i preseljenje kompanije iz Hrvatske. Za moguću selidbu kompanije krive poslovnu klimu i političare, ali još jedan događaj mogao bi ih naterati na taj potez. I to jedan običan oglas za posao.

Rimac Automobili objavili su da traže popunu za 14 radnih mesta, među kojima je i mesto čistačice. Međutim, ono što je naljutilo građane je opis tog posla. Nekim nije jasno zašto bi se čistačica trebala da javlja na telefon, pomaže oko prijema stranki i obavlja ostale poslove na zahtev direktora, a posebna stavka je zašto bi čistacica morala da zna MS Office i imala „komunkacijske veštine“.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Povodom bure, koja se pre svega javila na društvenim mrežama i to jedna Fejsbuk stranice „Otpor stoko“ koja je bila naročito kritična, oglasio se i vlasnik firme Mate Rimac koji je na svom Fejsbuk profilu napisao:

– Ovo je jadno na toliko nivoa, ali jako dobro prikazuje kakvo smo društvo. U zemlji koja se bori s nezaposlenima i odlivom ljudi, se pljuje po oglasima za radno mesto – po firmi koja u ovom trenutku ima 15 otvorenih konkursa i planira da zaposli preko 100 ljudi u ovoj godini – i to većinom za visokokvalifikovana radna mesta. Ova cela priča je toliko jadna da neću ulaziti u detalje – napisao je Rimac.