Glavna sestra KBC „Dragiša Mišović“ Tamara Božić danima unazad aktivnost na društvenim mrežama podredila je svom pozivu medicinskog radnika.

Sponsored links:

Tako se putem videa oglasila sa radnog mesta poručivši građanima Srbije da je zdravstveno osoblje spremno da zbrine zaražene korona virusom, ali da je neophodno da građani daju sve od sebe da se sačuvaju.

– Mi smo ovde zbog vas, dolazimo zbog vas. Trudimo se i dajemo sve od sebe da pobedimo ovo zlo koje je snašlo našu zemlju i naš narod. Ja vas molim da poštujete savete i procedure, da vi pomognete nama, da ostanete u svojim kućama. Daće bog da pobedimo sve ovo i da se za koji mesec ili nedelju vidimo živi, zdravi, srećni i kao pobednici – poručila je u video snimku.

Video u kom se predstavila pregledan je više od stotinu hiljada puta. Na sebi je imala zaštitno odelo, a u neposrednoj okolini, mada nevidljivi na snimku, bile su njene kolege, čiju je posvećenost poslu u danima teškim za celu naciju isticala uz reči hvale.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Kasnije je, kada su njene reči ohrabrile mnoge, nastavila da pruža podršku na svoj način. Tako je poručila da će ulice opet biti pune, putevi pravi, da će opet cvetati jorgovan, te da se prigrlimo dušama kada rukama ne smemo. Istakla je i da je čovek čoveku lek i pozvala građane da se vode razumom i da se na određeno izoluju u svojim kućama.

Pre 16 sati poslala je sličnu poruku, apelujući na to da je pomoć potrebna i lekarima.

– Molim vas da ostanete kod kuće. To nam je najveća podrška i pomoć koju možete da date u ovom trenutku – napisala je na Fejsbuk profilu na kojem je u ranijim danima izrazila zahvalnost za aplauze podrške kojima se Srbija priključila svetu u dubokom naklanjanju spasiocima života.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

U Srbiji je prema poslednjim informacijama već obolelo 659 osoba, 11 je preminulo od zaraze korona virusom. Vanredno stanje uvedeno je 15. marta, a policijski čas 18. Produžavan je sa devet na 12 časova, a juče je odlučeno da se vikendom produži na 14 sati. Stariji od 65 godina od početka uvođenja vanrednog stanja imaju zabranu kretanja.

(Izvor: Telegraf)