Muhamed Bajrić iz Srebrenice, tokom svoje dugogodišnje karijere frizera za klijente je imao brojne poznate ličnosti iz političkog, kulturnog i sportskog života bivše Jugoslavije. Neki od legendi koje su se našle na njegovoj frizerskoj stolici bili su Tito, Alija Izetbegović, Branko Mikulić, Safet Isović, Davorin Popović, Mirza Delibašić.

Sponsored links:

Bajrić je davne 1960. godine stekao zanatsku diplomu, godinu pre redovnog roka te u petnaestoj godini života zasluženo dobio titulu najmlađeg kvalifikovanog radnika u bivšoj Jugoslaviji.

Te godine napustio je rodni grad i preselio se u Sarajevo. Priseća se razgovora s Titom kojeg je šišao 1969. godine, a koji ga je u kratkom razgovoru upitao odakle je i kako je postigao uspeh u svom zanatu.

„Rekao sam da sam iz Srebrenice i da sam 1960. godine došao u Sarajevo. Kazao mi je da se tri puta spremao da ode u Srebrenicu u lovište i nije mu se dalo. „Izgleda da ću umreti, a neću obići tvoju Srebrenicu“, priseća se Bajrić Titovih reči.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Bajrić je učestovao na različitim takmičenjima i osvajao nagrade. Na takmičenju za najboljeg frizera Jugoslavije u Beogradu pokazao je svoje umeće i osvojio prvo mesto. Posle toga je nizao uspeh za uspehom, prvo na Evropskom prvenstvu frizera u Milanu gde osvaja zlatnu medalju, a kao evropski prvak nastupa i na Svetskom prvenstvu u Parizu.

Nakon uspeha koji je ostvario u Parizu, trebalo je da putuje za Tokio, ali je nažalost zbog rata sprečen i kaže da žali za tim. Vratio se 2005. godine u Srebrenicu. Frizerski zanat preneo je na više od 400 svojih učenika.

(Izvor: Kurir.rs/Fena)

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU