Šta sve može da uradi moćna krstarica “Moskva”, koju je Rusija dopremila blizu Latakije i spremna je da „uništi sve što može ugroziti njenu vazdušnu bazu u Siriji”?

Sponsored links:

Krstarica „Moskva“ je vodeći brod Crnomorske flote, a u Siriju je poslata kao deo vojne nadgradnje u cilju jačanja bezbednosti vazduhoplovne baze u Latakiji.

Iz ruskog Generalštaba su poručili da će „Moskva“ pokrivati sve ruske avione i reagovati na bilo kakve potencijalne pretnje.

Krstarica „Moskva“ je ojačana protivvazdušnim raketnim kompleksom dalekog dometa S-300M „Fort“, njegove zalihe municije čine 64 rakete. „Fort“ može da pogodi ciljeve na rastojanju od 90 km sa brzinom leta rakete do 2.000 m/c.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Krstarica „Moskva“ je u suštini pomorski verzija dugog dometa vazdušnog odbrambenog sistema S-300. Pored raketa, ruski brod je naoružan sa antiraketnim i antipodmorničkim sistemima i torpedima.

Krstarica „Moskva“ može da pokrije celu južnu Tursku od Latakije, vodeći računa da odsad pa nadalje ruski avioni budu bezbedni u vazduhu.

POGLEDAJTE VIDEO:

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU