Vrlo verovatno nikada niste razmišljali o tome kako perete peškire ni postoji li ispravan način za to, ali dizajnerka peškira Lusi Akrojd tvrdi da bi možda trebalo.

Sponsored links:

Nakon nekog vremena oni izgube onu mekoću koju su imali kada ste ih tek kupili, a za to ste vrlo verovatno krivi vi i vaš način pranja, tvrdi Lusi i naglašava da je najveća greška koju ljudi prave stavljanje puno peškira istovremena na pranje.

„Nemojte pretrpati mašinu za pranje veša peškirima kada želite da ih operete. Potreban im je vazduh kako bi se dobro oprali i sačuvali mekoću. Ako stavite previše peškira, oni će se samo stisnuti jedni uz druge, nakupiće se vlaga i materijal će postati tvrd i grub.“

Osim što zajedno ne treba prati peškire različite boje, Lusi kaže da ih ne bi trebalo stavljati u mašinu s ostalim stvarima poput odeće, posteljine i slično. Dakle, peškiri se peru isključivo sami, prenosi The Sun.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Naravno, bitna je i temperatura, a Lusi savetuje da ne koristite previsoku. „Najbolje bi bilo prati ih na 40 stepeni. Sve više od toga može ih prebrzo uništiti. Ponekad ih možete staviti na 60° kako biste temeljno uklonili baš sve bakterije i ulja koji su se preneli s kože.“

izvor: (krstarica.com/espreso.co.rs)