Na pitanje o tome koliko su bezbedne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučiča pojedinim gradovima prilikom čega se građani okupljaju, epidemiolog Predrag Kon je rekao da su saveti lekara jasni i da ne bi trebalo posebno da se izjašnjava o konkretnoj situaciji.

Sponsored links:

„Šta o tome razmišljam ostaviću za sebe. Pošto neminovno postoji politizacija, a ja pokušavam da se uvek izvučem iz te situacije. Ne zato što se plašim, već mislim da je važno da se slušamo s aspekta vezanog za sprečavanje epidemije i mislim da smo tu na dobrom putu svi zajedno bez obzira koje je kakve opcije“, rekao je Kon. On je istakao da razume politizaciju kao sastavni deo društva.

„Trpim, ali i razumem. Prema tome nemam nikakvu emociju po tom pitanju. Ne bih da se posebno polarizujem ni na koji način. Uopšte se ne brinem, ni da me svrstaju i ovde i onde sasvim mi je svejedno. Epidemiologija i ono što se dešava je ključno i ključno za sve nas. Politizacija nije dobra i tu je kraj mog razmišljanja o tome“, istakao je Kon.

Na pitanje novinarke da li je predsednik Srbije testiran na koronavirus, zamenica direktora Instituta Batut rekla je da je njen odgovor isti kao juče – procedure su iste za sve.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

„Zbog zaštite poverljivosti podataka ne govorimo za pojedince da li su testirani ili ne, za pojedince za koje postoji indikacija budite sigurni da su testirani. To odlučuje lekar i ispoštuje se u svakom slučaju“, naglasila je Kisić Tepavčević.