Na pitanje o tome koliko su bezbedne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučiča pojedinim gradovima prilikom čega se građani okupljaju, epidemiolog Predrag Kon je rekao da su saveti lekara jasni i da ne bi trebalo posebno da se izjašnjava o konkretnoj situaciji.

Sponsored links:

„Šta o tome razmišljam ostaviću za sebe. Pošto neminovno postoji politizacija, a ja pokušavam da se uvek izvučem iz te situacije. Ne zato što se plašim, već mislim da je važno da se slušamo s aspekta vezanog za sprečavanje epidemije i mislim da smo tu na dobrom putu svi zajedno bez obzira koje je kakve opcije“, rekao je Kon. On je istakao da razume politizaciju kao sastavni deo društva.

„Trpim, ali i razumem. Prema tome nemam nikakvu emociju po tom pitanju. Ne bih da se posebno polarizujem ni na koji način. Uopšte se ne brinem, ni da me svrstaju i ovde i onde sasvim mi je svejedno. Epidemiologija i ono što se dešava je ključno i ključno za sve nas. Politizacija nije dobra i tu je kraj mog razmišljanja o tome“, istakao je Kon.

Na pitanje novinarke da li je predsednik Srbije testiran na koronavirus, zamenica direktora Instituta Batut rekla je da je njen odgovor isti kao juče – procedure su iste za sve.

„Zbog zaštite poverljivosti podataka ne govorimo za pojedince da li su testirani ili ne, za pojedince za koje postoji indikacija budite sigurni da su testirani. To odlučuje lekar i ispoštuje se u svakom slučaju“, naglasila je Kisić Tepavčević.