Mnogi su obratili pažnju na čudni predmet na jednoj od fotografija Putinove kancelarije

Sponsored links:

Nedavni sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina, ministra odbrane Sergeja Šojgua i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, izazvao je zanimljivu diskusiju u Rusiji.

Mnogi su obratili pažnju na čudni predmet na jednoj od fotografija Putinove kancelarije. Korisnici društvenih mreža su pretpostavili da se na fotografiji nalazi daska za peglanje. Kasnije je otkriveno da slika prikazuje potpuno drugi uređaj.

Pres služba ruskog predsednika objavila je zvanične fotografije Putinovog sastanka sa ministrima. Na jednoj od fotografija, Putin sedi za stolom i sluša ministra spoljnih poslova Lavrova.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Čudni predmet, koji izgleda kao bela daska za peglanje, nalazi se iza Putinovih leđa. Fotografija je postala viralna na internetu i mnogi su počeli da se pitaju zašto Putinu treba daska za peglanje u njegovoj kancelariji u Kremlju i zašto je nije sakrio za tako značajan sastanak.

Ukoliko se bolje pogleda uređaj, daska stoji na malim točkovima i ima zakrivljene ručke na obe strane – nešto što daska za peglanje nema. Otkriveno je da je „daska za peglanje“ zapravo uređaj za dezinfekciju vazduha. Baktericidilan iradijator (uređaj koji emituje zrake kojima se uništavaju bakterije) se koristi za dezinfekciju vazduha i obezbeđuje najviši nivo dezinfekcije vazduha u zatvorenim javnim prostorima, kao što su, na primer, bolnice.

Izvor iz Kremlja je rekao za „Moskovski Komsmolets“ da nema nikakvih dasaka ni pegli u kancelarijama Kremlja. „Kao i za sve što se tiče dekora predsedničke kancelarije, te stvari su striktno pod protokolom administracije predsednika. Svaka i najmanja stvar koju vidite tamo nije greška, sve ima svoje mesto i pojavljivanje svih predmeta u predsedničkoj kancelariji je striktno koordinasano“, naveo je izvor.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Izvor je takođe istakao da se predmeti za domaćinstvo nikada ne mogu pronaći u kancelarijama Kremlja. „Daska za peglanje, usisivač, krpa, pa čak i pajalica – svi ti predmeti su neodobreni i time zabranjeni u kancelarijama Kremlja“, rekao je izvor.

Izvor je potvrdio da se na fotografiji nalazi baktericidilan iradijator. Uređaj štiti predsednika od patogena kada dolazi više posetilaca u Putinovu kancelariju. „U takvim slučajevima baktericidilan iradijator je neophodna stvar budući da u sekundi ubija 90-99% organizama koji se prenose vazduhom. Uređaj je potpuno bezbedan za ljude“, napomenuo je.

Kako se izveštava, u rezidenciji se nalazi nekoliko UV iradijatora. Službe Kremlja obično nabavljaju takve uređaje zajedno sa mašinama za čišćenje cipela koje su instalirane na svakom ulazu u Kremlj.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Takođe je rečeno da se odeća predsednika Putina održava izvan Kremlja, u jedinstvenom predsedničkom servis preduzeću-perionici. Majice i odela se onda dostavljaju u Kremlj, direktno u Putinovu kancelariju.