Neman je snimila Bruk Satar, koja je sa prijateljima uživala u pecanju u zalivu Alberni na ostrvu Vankuver

Sponsored links:

Često na internetu viđamo snimke i fotografije misterioznih bića iz morskih dubina, bilo da su se nasukala na plažu i isprepadala kupače, ili zalutala u ribarsku mrežu. Ono što ove nemani čini strašnim često je njihov neobičan izgled i nemogućnost da identifikujemo vrstu kojoj pripada.

Međutim, ovaj put za jeziv prizor iz okeana pobrinulo se veoma prepoznatljivo stvorenje, ali neverovatnih razmera – džinovski crveni oktopod.

Njega je, na obmotanog oko zamke za račiće, izvukao čamac blizu Vankuvera, a od snimka na društvenim mrežama su se mnogi naježili.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Neman je snimila Bruk Satar, koja je sa prijateljima uživala u pecanju u zalivu Alberni na ostrvu Vankuver. Kada je osetila dodatnu težinu na zamci prvo se obradovala velikom ulovu kozica, ali kada se kavez približio površini bilo je jasno da je u pitanju nešto mnogo veće od ovih ukusnih ljuskara.

– To je velika hobotnica. Želim da je pojedem, ali ne znam kako da je uhvatim – čuje se da govori neko na čamcu.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Hoćeš da je uzmemo? Nikada nisam video ovako veliku. S*anje! – dobacio je neko drugi.

Bruk je ulov svog života opisala za Global njuz i dodala da se oktopod ipak vratio u vodu.

– Izvukli smo veliku hobotnicu. Držala se dva-tri minuta, nije bilo dugo, a onda se samo pustila i otplivala – rekla je ona.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Pretpostavlja se da je oko kaveza bila obmotana severnopacifička džinovska hobotnica. Prema Zavodu za zaštitu prirode Kanade, to je najveća i najdugovečnija vrsta hobotnice.

izvor: (Globalnews.ca/objektiv.rs/espreso.co.rs)