Kada idemo kod doktora često se žalimo zašto moramo da čekamo, zašto nam doktor nije prepisao to što smo tražili, nije bio baš ljubazan… Pauza za kafu mu je trajala duže, pa gde je do sad i sl…

Sponsored links:

Kada smo u ulozi pacijenta mislimo da smo u pravu. Nekad i jesmo, ali ne treba da zaboravimo da mi odlazimo takođe kod nekog čoveka. On isto može da ima neki problem.

Možda je i on nekoga čekao. On je učio za doktora i možda ga nervira kada mi tražimo neki lek. Jedan doktor iz Bosne je na šaljiv način pokazao svojim pacijentima šta mu smeta i šta nije lepo da rade.

1. U ovoj ambulanti JA sam doktor, a VI ste pacijenti. Ako vam se to ne sviđa, nađite neku u kojoj je obrnuto.
2. Ambulanta nije prodavnica mešovite robe, jer da jeste, onda bi računar bio kasa, ja bih bio trgovac, a merač pritiska bi bio stalak za kondome.
3. Ako već ulazite preko reda uz komentar „treba mi samo ovo…“, onda to ne uključuje još i merenje pritiska, recepte za baku, osip koji traje već 6 meseci ali se sad baš ne vidi itd.
4. Ako kažete da ste došli da izmerite pritisak, onda ga izmerite, zašto gnjavite lekara?! (Pritisak treba da VAM se izmeri)
5. Čekaonica nije mesto za druženje, nego za čekanje, što se da zaključiti iz imena.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

6. Sumamed nije preparat na bazi meda.
7. Ako vam je komšinica Mara preporučila tablete za reumu, neka vam odmah napiše i recept.
8. Ako nakon kucanja iz ordinacije čujete „Samo malo“, to ne znači da nastavite da kucate smanjenim intenzitetom, već da malo sačekate.
9. Ako ste stariji od 90 godina, a imate malih problema sa škljocanjem kolena, to je normalno. U stvari, nije normalno, jer je odavno trebalo da vam škljoca.
10. Kada posle radnog vremena ne zateknete nikoga u ambulanti, nemojte da se nervirate… Sačekajte. Doći će neko, sigurno.