Sedmogodišnji Emre Erulkeroglu se mesecima žalio mami na glavobolju, a ona je mesecima pokušavala da sazna šta ga muči.

Sponsored links:

Međutim, tek kad je ugledala crtež svog sina shvatila je da on možda ima tumor.

Tek tada su lekari odlučili da urade detaljne analize kako bi konačno utvrdili šta muči ovog mališana. Do tada su tvrdili da mali pati od migrene.

Zdravstveni problemi malog Emrea počeli su zapravo krajem 2015. godine kada se jedno jutro probudio s glavoboljom koja ga je terala na povraćanje.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Odveli su ga lekaru koji je rekao kako sumnja da njihov sin ima migrene te ih poslao kući. Međutim, situacija se nije popravljala.

Počele su glavobolje koje su znale da traju i po nekoliko nedelja. Roditelji su insistirali da se naprave dalje analize i na njihovo nagovaranje konačno su odlučili da ga pošalju na magnetnu rezonancu.

Rečeno im je da maleni ima cistu u pinealnoj žlezdi mozga, ali oni smatraju kako ona nije izvor njegovih glavobolja. Na to su ih opet poslali kući.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Naravno, stanje mu se pogoršavalo da bi konačno shvatili kako je cista prerasla u cistični tumor koji nije moguće operisati.

Izvedena mu je lumbalna punkcija i endoskopska ventrikulostomija te je trenutno na čekanju i posmatranju.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

I dok im trenutno ništa drugo nije preostalo nego da čekaju, mama Tifani podelila je svoju priču na stranicama “The Brain Tumor Charity” kako bi upozorila druge, posebno roditelje, na simptome tumora na mozgu, s posebnim naglaskom da insistirate više i jače nego što su oni i da se preduzme apsolutno sve ako vam se dete ikada bude žalilo na ovakve probleme.

(Izvor: Telegraf.rs)