Telo čoveka je sistem koji funkcioniše samo ako svi organi rade savršeno. Ako neki organ tela ne funkcioniše ispravno, postoje određeni zdravstveni probleme.

Sponsored links:

U ovom članku možete pročitati o simptomima i znacima koji ukazuju na oštećenje bubrega. Bubrezi su vitalni organi koji su odgovorni za eliminaciju otpada. Stoga, ako bubrezi ne funkcionišu savršeno, toksini idu da se akumuliraju u telu.

Ovo su simptomi:

Bol donjeg dela leđa

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Jedan od najčešćih znakova oštećen i nezdrave bubrega manji bol u leđima. Ova bol se manifestuje na jednoj strani na početku, ali nakon nekog vremena, to se može osetiti na obe strane. To je rani znak oštećenja bubrega, a ne treba zanemariti.

Mokrenje

Određene promene u mokraći uzorak kao nepoznat ili ako ima čudan miris, tamnija je smanjena učestalost odlaska na malu nuždu može biti znak oštećenja bubrega. Nadalje, ako se osećate bol tokom mokrenja ili ako je mokraća postaje penasta morate videti lekara odmah. Još jedan znak upozorenja je krv u mokraći. Varijacije u mokraćnih uzorcima su znak da su u pitanju bubrezi u celini.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Otekline u više delova tela

Glavna funkcija bubrega „je eliminisati dodatnu tečnost i otpada iz tela. Ako bubrezi ne rade ispravno i ne eliminisati otpad iz tela efikasno, to bi moglo dovesti do oticanja ili edema.

Te tečnosti mogu izgraditi u lice, noge, zglobove, ruke i noge. U teškim slučajevima, edem može se razviti u plućima i srcu.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Problemi sa kožom

Akumulacija otpada u krvi može da izazove sušenje, teškog svraba i osipa, ako bubrezi ne eliminišu otpad iz krvi.

Ovo pitanje treba uzeti ozbiljno, jer je rani pokazatelj oštećenja bubrega. Možete koristiti razne prirodne sastojke, OTC, recept i tematske tretmane za probleme kože, ali to ne reši osnovni problem.

Neuspeh kiseonika

Jedna od funkcija najvažnijih bubrega „je za proizvodnju eritropoetina. To je presudno za proizvodnju crvenih krvnih ćelija koje nose kiseonik. Nedostatak crvenih krvnih ćelija može dovesti do nedostatka gvožđa ili anemije. Nizak nivo gvožđa može napraviti osoba oseća hladnoću negde toplo i to takođe može uzrokovati umor i hroničnu slabost.

Kiseonik je vrlo važno za ljudsko telo, a ako se ispravno ne transportuje, broj sistema pate od nje.

(Izvor: dnevne.rs)