Milijarder Dejvid Rokfeler navodno je kupovao srpska srca od Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja.

Sponsored links:

Brojna svedočenja i dokumentarni filmovi prikazani su u prošlosti povodom strašnih zločina nad Srbima, a Rokfeler nije prvi milijarder koji se pominje kao kupac organa. Doduše, on je, kako tvrde, kupovao za sebe, dok su drugi uvećavali svoje bogatstvo.

Jedan od najsvežijih slučajeva je svedočenje nigerijskog lekara, koji je pre godinu dana rekao da želi Srbiji da da dokaze da Tači trguje organima.

– Sve informacije i dokaze koje imam o ilegalnoj trgovini organima spreman sam da podelim sa bilo kojom zvaničnom institucijom, uključujući i srpsko tužilaštvo – rekao doktor Filip Ndžemanze.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Srpski istražitelji tada su naveli da mogu da zatraže i saslušanje Ročasa Okoročea, milijardera i guvernera Imo oblasti u Nigeriji.

Dodali su i da imaju podatke odranije da su Okoroča i Tači bili u kontaktu i pre toga i da su se viđali u Prištini, kao i da je nigerijski milijarder bio povezan i sa privatnom prištinskom klinikom „Medikus“. Presudama je utvrđeno da je na toj klinici obavljeno najmanje 30 ilegalnih transplantacija organa do 2008.

Pre četiri godine vlasnik Medikusa osuđen je na osam godina zatvora, kao i njegov sin. Ta klinika zatvorena je 2008.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

(Izvor: Srbijadanas.com)