U ovom dokumentarcu želeo je da ispita da li riba zaista tako pozitivno utiče na ljudski organizam

Sponsored links:

Posle ovako teškog izazova, verujemo da mu riba još dugo neće biti na tanjiru.

Za potrebe svog dokumentarnog filma „Riba na mom tanjiru“, Pol je odlučio da godinu dana jede samo riblje proizvode i da testira svoje telo posle ovog izazova.

U ovom dokumentarcu želeo je da ispita da li riba zaista tako pozitivno utiče na ljudski organizam.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Prema nekim istraživanjima sprovedenim u poslednjih nekoliko godina, pokazalo se da jedinjenja omega 3 kiselina pozitivno utiču na holesterol, smanjuju rizik od srčanog udara, smanjuju depresiju, poboljšavaju san, a riba je definitivno najveći izvor ovih kiselina. .

Pavle se najviše fokusirao na to i želeo je da jednom zauvek stavi tačku na pitanje „Da li je riba zdrava”.

Pavle kaže da ovo nije bio lak zadatak. Iako voli da jede ribu, nije navikao da je jede svaki dan i za sva tri obroka. Godina je dug vremenski period, a riba zna da dosadi. Međutim, Pol je uspeo da pobedi u ovom izazovu i posle godinu dana otišao je na pregled.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Njegovi rezultati su ostali nepromenjeni i jedino što je bilo negativno je bio povišen krvni pritisak. Problem je nastao i sa povećanjem žive u telu, što je uticalo na njegovo pamćenje i vid.

Međutim, rezultati nisu bili tako loši i Pol kaže da se osećao odlično i da je imao puno energije, a u toj godini nikada se nije razboleo ili prehladio. A medicinski stručnjaci su se kasnije obratili Paulovom istraživanju i došli do sledećeg zaključka:

Riba nije štetna, ali je veoma korisna za organizam, ali samo kada se konzumira u umerenim količinama. Sve što je prekomerno teži da ugrozi stanje organizma. Omega 3 kiseline, cink, gvožđe i drugi minerali i vitamini u ribi neophodni su za zdrav život, ali male količine žive znak su da ribu ne treba jesti često.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Savršena mera je jednom ili dva puta nedeljno. Na ovaj način ćete svom telu obezbediti sve što vam je potrebno i u potrebnim količinama, prenosi Luftika.rs.

Izvor: srbijadanas.rs