Svake druge godine, Merkur, planeta biznisa, prelazi preko Škorpije, znaka novca i tada njegov uticaj dolazi do punog izražaja.

Sponsored links:

Ali, uvek obrazuje drugačije aspekte sa ostalim planetama. To će, od 2. do 19. novembra, najviše osetiti Blizanci, Device i Škorpije, znaci u kojima je moć ove planete najveća, tako da mogu da očekuju povećanje prihoda, a najmanje šanse za to imaju Strelčevi, Ribe i Bikovi. Sledeće nedelje, Merkurovi aspekti sa Suncem, Jupiterom, Saturnom, Neptunom i Plutonom povoljno utiču na poslovnu i finansijsku situaciju kod svih znakova, mada su Blizanci, Device i Škorpije u prednosti. Međutim, uvek ima neko „ali“ koje i moćnom Merkuru sreću kvari, a to je inkonjunkcija sa Uranom u Ovnu (nervi napeti k’o strune), koja upozorava vozače da budu oprezniji za volanom. Ovaj napet aspekt označava i rizične finansijske transakcije, nepotrebne troškove i podizanje kredita, ali i svađe i rasprave, naročito sa rodbinom i komšijama. Trebalo bi da čuvate vredne predmete i ne zalećete se ako nameravate da sklapate dogovore sa strancima. Kada je u pitanju zdravlje, čuvajte se povreda ruku, posebno šaka, zglobova, ključne kosti i ramenog pojasa.

OVAN

Aspekt između Merkura u vašoj astrološkoj kući novca i opasnosti, i jednog od vladalaca vašeg znaka Plutona, simbola moći, povoljno utiče na profesionalnu poziciju. Međutim, inkonjunkcija sa Uranom u vašem znaku upozorava na rizične finansijske transakcije.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

BIK

Naglašeno astrološko polje ljubavi u prvi plan stavlja odnos sa bračnim partnerom. Ako ste slobodni, na nekom poslovnom skupu možete da upoznate veoma harizmatičnu osobu. Napet aspekt između Merkura i Urana upozorava da budete oprezniji ukoliko ste učesnik u nekom sudskom sporu.

BLIZANCI

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Vaš vladalac Merkur u šestoj astrološkoj kući, pod uticajem Sunca i Jupitera, povoljno utiče na poslovanje, posebno ako ste privatnik. Ipak, izazovan aspekt sa Uranom upozorava na oprez ukoliko sarađujete sa strancima iz zemalja nemačkog jezičkog područja.

LOGIKA, NAUKA, MUZIKA – Hitri, brzi, okretni Merkur, planeta najbliža Zemlji, pokazuje način na koji komunicirate i rešavate probleme, da li ste strpljivi ili skačete na prvu loptu. Dobro aspektovan Merkur u Blizancima, Devici ili Škorpiji, naglašava sposobnost logičkog zaključivanja, poslovan duh, talenat za matematiku, bankarstvo, nauku ili medicinu, manuelnu spretnost, okretnost, smisao za muziku i ples.

RAK

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Planeta komunikacija Merkur, u astrološkoj kući ljubavi, pod povoljnim uticajem planeta iz Device, može da donese susret sa vodenim ili zemljanim znakom. Aspekti sa Uranom upozoravaju da povedete više računa ako planirate da ugovorite saradnju sa strancima.

LAV

Simbol komunikacija Merkur, u napetom aspektu sa Uranom, vladaocem astrološkog polja ljubavi, nepovoljno utiče na odnos s partnerom i članovima porodice. Harmonični aspekti sa vašim vladaocem Suncem i Jupiterom, idu vam u prilog ukoliko se bavite privatnim biznisom.

DEVICA

Vaš vladalac Merkur, planeta komunikacija, u vašoj trećoj astrološkoj kući je u harmoničnim aspektima sa Jupiterom i to u Devici, što nagoveštava mogućnost prijatnih susreta na kraćem putovanju. Izbegavajte rizične finansijske transakcije i nepotrebne troškove.

VAGA

Merkur je blizu Sunca u vašoj astrološkoj kući posla, a pod uticajem Jupitera, simbola prosperiteta, donosi mogućnost profesionalne satisfakcije. Na ljubavnom planu, za vas bi bilo najbolje da izbegavate rasprave sa partnerom, naročito ukoliko ste u braku ili dužoj vezi.

ŠKORPIJA

Vladalac vašeg astrološkog polja finansija Merkur je u vašem znaku i pod uticajem vašeg vladaoca Plutona, što donosi uvećanje prihoda i mogućnost saradnje sa strancima. Napeti aspekti sa Uranom opiminju da se klonite stresnih situacija i izbegavate rasprave sa saradnicima.

STRELAC

Vladaoci vašeg znaka, Jupiter i Neptun, planete prosperiteta i mašte, u harmoničnim aspektima sa „ojačanim“ Merkurom u Škorpiji, donose vam uspeh, naročito ako se bavite kreativnim zanimanjem ili sportom. Izbegavajte rasprave s partnerom, naročito ako ste u dužoj vezi ili braku.

JARAC

Pozicija Merkura u 11. astrološkom polju, pod uticajem vašeg vladaoca Saturna, simbola uspeha, može da donese kontakte sa strancima ili mogućnost pregovora o novom poslu sa stranim firmama. Ipak, sada nije trenutak za započinjanje privatnog biznisa.

VODOLIJA

Vaš vladalac Uran, u napetom aspektu sa planetom komunikacija, u vašoj astrološkoj kući karijere, upozorava da ne ulazite u sumnjive poslovne aranžmane i saradnju sa strancima u koje nemate previše poverenja. Pokušajte da obuzdate sklonost ka riziku, naročito po pitanju finansija.

RIBE

Vaš vladalac Neptun, planeta inspiracije i ljubavnog zanosa jeu trigonu sa Merkurom, u devetom astrološkom polju i donosi mogućnost odlaska na stručno usavršavanje ili putovanje u inostranstvo. Izbegavajte nepotrebne troškove i podizanje kredita, ne pozajmljujte novac nikome.