Hrvatski i jugoslovenski glumac Milan Štrljić bio je jako popularan u staroj Jugoslavili zbog uloga koje je odigrao u čuvenim serijama i filmovima kao što su: “Bal na vodi”, “Špijun na štiklama” , “Plavi, plavi!” i “Bolji život”. On je tada važio i za velikog šarmera i zavodnika!

Sponsored links:

Štrljića smo takođe gledali i u “Lutalici” uz Lidiju Vukićević (koju je osvajao i u pomenutoj kultnoj seriji “Bolji život”), u “Suncokretima”. Glumu je diplomirao u Beogradu, a poznatim glumačkim imenom napravile su ga serije “Velo misto” i “Nepokoreni grad”.

A osim što je njegov talenat bio veoma zapažen, primećivao se i njegov šarm. Žene su ga obožavale.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Kada je počeo građanski rat u Jugoslaviji, vratio se u rodnu Hrvastku. Zaigrao u nekoliko filmova hrvatske produkcije, a onda 2002. postao prvi čovek pozorišta u Splitu. Ali je uspeo da se pre nekoliko godina vrati na naše male ekrane, u seriji “Kud puklo da puklo”, koja se prikazivala od 2014. do 2016. i u kojoj je igrao Mileta Gavrana.

Milan Štrljić je u braku sa balerinom Slavicom Štrljić dobio ćerku Ivu, koja je glumica i spisateljica. Od mame je nasledila vitku liniju, a od oca talenat za glumu. Prepoznatljiva Iva izdvojila se svojim posebnim stilom.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Odnos oca i ćerke nije bio savršen, ali čini se da su se stvari vremenom koliko-toliko popravile?

– Iva je odmalena imala sklonosti ka pisanju. Drago mi je što je prepoznala svoj talenat. Ona je nasle. Ona je nasledila moju umetničku crtu. Teško da ću igrati nekad s njom – rekao je glumac 2015. za magazin “Helo”.

Štrljić je danas u braku sa Dašom Štrljić, a za “Blic” se prošle godine osvrnuo na posleratni period i rekao da ga posle rata niko nije pozvao da dođe i radi u Beogradu.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

izvor: (pulsonoline.rs/espreso.co.rs)