Milioner Marko Robinson odlučio je pokloniti namešten stan vredan više od 130 hiljada evra. Nekretnina nije pod hipotekom, a srećnog dobitnika odabraće putem TV emisije…

Sponsored links:

Nekretnina nije pod hipotekom, a srećnog dobitnika odabraće putem dokumentarne emisije na britanskoj televiziji Channel 4, piše Mirror.

https://twitter.com/MalkyMontgomery/status/825804178953867265

Marko kaže da je u detinjstvu bio siromašan i da su on i majka često znali spavati na klupama u parku. Danas u vlasništvu ima više od 150 nekretnina širom sveta, a trosobni stan koji poklanja nalazi se u Prestonu, gradu u blizini Mančestera. Milioner će novom vlasniku isplatiti i novac za komunalnu naknadu.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Bilo mi je teško u životu, ali postao sam uspešan i zaradio puno novca. Počeo sam investirati u nekretnine i uvek sam ih kupovao na najboljim mestima. Sada želim nešto i pokloniti, rekao je Marko, inače otac dvoje dece.

Kaže da će odluka biti teška jer ima puno kandidata:

– Razgovarao sam s beskućnicima, vlasnicima trgovina…hteo sam upoznati situaciju u gradu i videti kome je stan najpotrebniji. Jako puno ljudi starijih od 30 i dalje živi s roditeljima, a ima i puno beskućnika, kaže Marco.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

On objašnjava i kako je pre 20 ili 30 godina bilo jednostavno unajmiti ili kupiti stan, ali od tada plate su ostale manje-više iste, a cene nekretnina otišle su u nebo.

– Stan želim pokloniti nekome ko se zaista trudi, ali se našao u problemima. Ne želim ga dati nekome tko bi samo iskoristio moju dobrotu. Nadam se da ću ovom gestom inspirirati i neke druge bogataše, zaključuje dobrotvor.

(Izvor:Expreso.rs)

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU