Biljana Kokić (32) iz Broda je samohrana majka desetoro dece, a svaki dan treba da obezbedi porodici najmanje 33 obroka.

Sponsored links:

Petoro dece ide u školu, pa je za njih potreban školski pribor i higijenska pomagala do kojih sve teže dolaze. Sada su podstanari, ali ne plaćaju stanarinu. Biljana se nada da im ovo nije trajno rešenje.

– Ipak ima nade da i ova porodica dočeka svoj krov nad glavom – rekli su iz Opštine.

U porodici Kokić najstarija ćerka ima 13 godina i uz majku podnosi najveći teret.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

– Ona se brine o svoj deci, vodi ih u školu, pomaže oko domaćih zadataka i pored svega toga je izuzetna učenica – kaže Nadežda Ristanović, psiholog u OŠ “Sveti Sava” iz Broda. Porodici Kokić pomažu i nastavnici škole. Pokrenuli su akciju za petoro osnovaca i obezbeđen im je po jedan obrok dnevno u školi. Ipak, sanjaju o svom krovu nad glavom.

Najteže je doći do novca, jer kad god radiš neki pošten posao obično radiš za minimalac. Zato radim sve od cepanja drva do kopanja kanala – priča ova samohrana majka.

– Želim da moja deca imaju svoj dom – kaže Biljana. Porodica prima 250 KM mesečno dečje zaštite zbog dvoje dece ometene u razvoju.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Opština je s republičkim ministarstvom za raseljena i izbegla lica dogovorila da se ovoj porodici izgradi stan od 80 kvadratnih metara.

– U sklopu stambene zgrade, jedna stambena jedinica najveće površine pripala bi porodici Kokić – kaže Gordana Brković Vujić, direktorka Centra za socijalni rad.

Gradnja stana za porodicu Kokić treba da počne naredne sezone.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

POGLEDAJTE VIDEO:

(Telegraf.rs / Izvor: Nezavisne novine)