Ako vam je život težak, ako imate osećaj da ne možete uspeti ma koliko god se trudili, pročitajte ovu nadahnjujuću priču. Možda će vam dati snage da nastavite sa borbom, možda će vas motivisati da pokušate nešto novo, a možda će vas samo dirnuti. U svakom slučaju, ulepšaće vam dan.

Sponsored links:

“Njegovo je ime Silvester Stalone. Jedna od NAJVEĆIH i najpoznatijih filmskih zvezda. Na početku karijere, Stalone je bio glumac koji se borio – u svim područjima. U jednom je trenutku bio toliko siromašan da je ukrao ženin nakit i prodao ga. Stvari su krenule toliko loše da je postao beskućnik i tri noći je spavao na autobuskoj stanici u Njujorku. Nije imao za stanarinu niti za hranu. Najniže je pao kada je u prodavnici pića strancima pokušao da proda svoga psa. Nije imao novca da ga hrani. Prodao ga je za samo 25 dolara. Kaže da je otišao u suzama.

Nakon dve nedelje gledao je boks meč između Mohameda Alija i Čaka Vipnera i to ga je inspisiralo da napiše scenarijo za slavni film “Roki”. Napisao ga je za 20 sati! Pokušao je da ga proda i ponuđeno mu je 125.000 dolara. Međutim, imao je jedan uslov: želeo je glavnu ulogu u filmu. Želio je da bude glavni lik, Roki. Ali studio je rekao NE. Želeli su pravu zvezdu. Rekli su da “izgleda smešno i smešno govori”.

Otišao je sa svojim scenarjom. Nekoliko nedelja kasnije, studio mu je ponudio 250.000 dolara za njega. Odbio je. Ponudili su 350.000 dolara. I to je odbio. Želeli su njegov film, ali ne i njega. Rekao je NE. On je morao da bude u tom filmu.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Nakon nekog vremena, studio se složio s njegovim zahtevom i dao mu 35.000 dolara za scenario i dopustio mu da glumi glavnog lika. Ostalo je istorija!

Film je osvojio tri Oskara, a Stalone je nominovan za najboljeg glumca. “Rocky” je postao jedan od najboljih filmova u istoriji!

Znate li šta je Silvester prvo kupio s 35.000 dolara koje je dobio? PSA KOJEG JE PRODAO. Stalone je toliko voleo svog psa da je tri dana stajao ispred prodavnice pića i čekao čoveka kojem ga je prodao. Čovek sa psom se pojavio trećeg dana. Stalone mu je objasnio zašto je prodao psa i molio ga da mu ga vrati. Čovjek je odbio. Ponudio mu je 100, 500 pa 1000 dolara. Čovek nije želio da ga proda. Verovali ili ne, Stalone je morao da da čak 15.000 dolara za psa kojeg je prodao za 25 dolara. Ali dobio je psa nazad.

REKLAME: OSTATAK ČLANKA U NASTAVKU

Danas je Stalone, isti onaj koji je nekad spavao na ulici sa svojim psom, jedna od najvećih filmskih zvezda koja je ikad hodala Zemljom.

”Poenta ove priče je: nijedan san nije nemoguće ostvariti. Ružno je ne imati novca, ali ako nešto zaista želite, potrudite se da pronađete način da to i ostvarite. Propustićete mnoge prilike, ljudi će hteti vaše proizvode, ali ne i vas. Ako niste poznati i nemate „vezu’“, biće vam teško. Međutim, nemojte odustati. Dokle god ste živi, vaša priča nije završena. Nastavite da se borite.